Juventa wint belangrijke wedstrijd in Dordrecht

Juventa wint belangrijke wedstrijd in Dordrecht

Deze week trad Juventa haar 3e uitwedstrijd van het seizoen aan in Dordrecht tegen het onbekende Movado. Juventa had voor aanvang van de wedstrijd twee punten en Movado stond puntloos onderaan. De ranglijst spreekt dus in het voordeel van Juventa, maar Movado is een ploeg die het al haar tegenstanders tot nu toe lastig heeft kunnen maken. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

In het begin van de wedstrijd had Juventa het verdedigend goed onder controle. Echter was het in aanvallend opzicht nog even zoeken naar de afronding. Het begin liep gelijk op tot aan 4-4. Daarna kon het eerste gat geslagen worden naar 4-6 door twee schoten van Richard Tempelman. Movado deed wat terug met een doelpunt, maar na drie opeenvolgende goals van Manon, Hielke en Lianne was het eerste gat van vier geslagen, 5-9 voor Juventa. Daarna werd er om en om gescoord tot de 7-11 van Richard. Dit was ook de ruststand. Aanvallend kon het nog wat scherper en verdedigend was het de taak om Movado te beperken tot het nemen van schoten van afstand.

Wilco Hennink had nog wat goed te maken en scoorde na rust met een afstandsschot en een fraaie doorloopbal. Lianne Hutten versierde en verzilverde daaropvolgend een strafworp. Langzaam maar zeker liep Juventa via 8-14 naar 9-17 door Wilco en wederom de scherp schietende Richard. Movado gaf niet op en kon terugkomen naar 14-18. Dit was voornamelijk te danken aan het uitblijven van doelpunten aan Juventa-zijde. Gelukkig kwam er aan de poging van Movado al snel een eind, doordat de afronding in aanvallend opzicht weer werd gevonden door Juventa. De sterk spelende Lianne Hutten en Richard Tempelman zorgde binnen twee opeenvolgende aanvallen voor de 14-19 en de 14-20. Deze voorsprong was voor Movado onoverbrugbaar en voor coach Ruben Burchartz een mooi moment om de vier reserves te belonen met een invalbeurt. Junior Jet Naberman verving Manon Snippe, Dennis ten Kate verving Peter Tigelaar en Janet Leemhuis verving Lianne Hutten. Een mooi moment was er voor de vierde reserve met zijn debuut in het eerste. De 16-jarige speler uit de A1 en de jongste van de gebroeders Tigelaar mocht van Ruben nog een paar minuten maken. Wilmar verving Wilco Hennink. Het slotakkoord was er voor man-of-the-match Richard Tempelman, die zijn negende treffer op het scorebord noteerde. Hij beloonde het harde werken van zichzelf en zijn vakgenoten, die hem deze wedstrijd uitstekend in stelling brachten. Hij noteerde zo de laatste treffer van deze wedstrijd. Het werd uiteindelijk 16-21 voor Juventa.

Een mooie overwinning die daarna goed werd gevierd. Daarnaast ook erg belangrijke punten voor Juventa, die nu een gat geslagen heeft met Movado en OKO/Bies. Juventa heeft nu vier punten uit vijf wedstrijden en gaat volgende week op bezoek bij AKC uit Almelo, dat ook won en vier punten heeft. Wedstrijd start om 14:30 in Almelo.

Juventa 2 doet goede zaken in Kollum

Afgelopen zaterdag stond voor Juventa 2 de belangrijke wedstrijd tegen Invicta op het programma. De ploeg uit Kollum staat met 0 punten onderaan en leek dus geen probleem te moeten zijn voor het prima draaiende Juventa. Niets bleek minder waar. Invicta speelde goede aanvallen en wist de korf makkelijk te vinden. Juventa daarentegen had het vizier niet op scherp staan en ook verdedigend liet het te veel steken vallen. De ruststand was dan ook 12-8 in het voordeel van Invicta.

De Hardenbergse ploeg kwam goed uit de kleedkamer en wist binnen 10 minuten de stand gelijk te trekken naar 12-12. Hierna volgde een periode waarbij beide ploegen om en om scoorde. Juventa speelde lange aanvallen en kreeg het in de 2e helft verdedigend beter op orde. Met nog 5 minuten op de klok werd er gat gecreëerd tot 16-18.  Invicta wist nog 1 keer te scoren maar dit was niet genoeg voor de winst. Eindstand 17-18

De ploeg van coach Eric Rönitz heeft deze wedstrijd laten zien dat het dus beschikt over veerkracht en dat het niet zomaar opgeeft. Juventa 2 lijkt een prima ploeg die mee kan in de 2e klasse. Waar vooraf werd gedacht dat de ploeg zou moeten spelen tegen degradatie, kan de ploeg omhoogkijken en misschien wel meedoen in de top 3.

Volgende week speelt Juventa 2 uit tegen het onbekende De Walden, aanvangstijd 15:30 in Tietjerk.

158 keer gelezen

Peter Tigelaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.