Juventa speelt gelijk in Nijmegen!

Juventa speelt gelijk in Nijmegen!


Juventa speelt gelijk in Nijmegen!

Zaterdag 20 april 2019 stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de eerste wedstrijd van het tweede gedeelte van het veldseizoen op het programma.  Juventa mocht het in het verre Nijmegen opnemen tegen Noviomagum. In het afgelopen seizoen ontmoette beide tegenstanders elkaar al 3 keer dit seizoen. De eerste 2 ontmoetingen werden nipt gewonnen door de Hardenbergers, de laatste ontmoeting was een prooi voor de Nijmegenaren.  Onder heerlijke zomerse omstandigheden beloofde het dus wederom een spannende korfbalpot te worden.

Juventa, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, begon goed aan de wedstrijd. Het kwam op 0-1 voorsprong, maar Noviomagum had gelijk een antwoord klaar. Zo verliepen de eerste minuten, tot 3-3 was het stuivertje wisselen. Juventa leek via 5-3 eindelijk uit te lopen, echter kon de thuisploeg in 2 aanvallen de stand weer gelijk trekken tot  5-5. Ondanks dat Noviomagum veel lange aanvallen kon spelen door veel reboundkracht, had Juventa in deze periode het betere van het spel. Het speelde dynamisch met veel wisselingen in de rebound. Hierdoor kon Juventa via 6-6 uitlopen naar 6-8 door doelpunten van routiniers Richard Tempelman en Bas Huisinga en toen Wilco Hennink in het andere vak ook met scherp begon te schieten, kon Juventa voor rust uitlopen naar 8-11.

In het begin van de 2e helft leek Juventa de score verder uit te kunnen breiden, het kreeg nog wel een strafworp tegen, maar had gelijk een antwoord klaar via Manon Snippe en Richard Tempelman, 9-13. Deze goede lijn kon het team van Ruben Burchartz echter niet doorzetten. De scherpte was weg bij de Hardenbergers, wat zich met name uitte in de afronding. Noviomagum ,die met haar lange mannen hier grondig gebruik van maakte, dwong Juventa tot verre schoten en veel ‘1-schots-aanvallen’  en kon terug komen in de wedstrijd. Via 11-13, kon Juventa nog wel op 11-14 komen, maar hierna werd er niet meer gescoord door de Geel-zwarten. Gelukkig was Noviomagum ook niet scherp en had het strafworpen nodig om de doelpunten te maken, maar kwam wel langzij. Bij 14-14 hadden beide teams meerdere kansen om de winst naar zich toe te trekken, maar het terechte gelijkspel bleef op het scorebord staan.

Er had meer ingezeten voor Juventa, echter mag het met het vertoonde spel van de 2e helft ook blij zijn met een punt. Door het gelijke spel komt het team van Ruben Burchartz boven de degradatie-streep uit in de 1e klasse D. Over 3 weken staat in het jubileumweekend de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Victum op het programma. Als er gewonnen word, zal er een gat gemaakt worden met de degradatieplekken, bij verlies zullen de Hardenbergers flink moeten strijden tegen degradatie.

Het 2e team van de selectie van Juventa won in Groningen van Club Brothers 2. Het team van Eric Rönitz won met duidelijke cijfers, 12-18. Door de overwinning blijft Juventa 2 meedoen om het kampioenschap in de reserve 3e A. Op 11 mei speelt Juventa 2 onder het oog van veel oud-leden  bij de reünie tegen OKO/Bies 3.

231 keer gelezen

Bas Huisinga

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.