Juventa wint na goede eerste helft van Revival

Juventa wint na goede eerste helft van Revival


Juventa wint na goede eerste helft van Revival

Zaterdag 2 maart stond in sporthal de Beek voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarndrager Revival op het programma. Waar Revival al zo goed als gedegradeerd is door nog zonder winstpunten onderaan te staan, heeft Juventa de punten hard nodig om zich te ontdoen van de 7e plaats waardoor een beslissingswedstrijd ontlopen word.

Na het voorstellen van beide teams, scheidsrechter Dhr. Schopman, balsponsor Sirius Noord, en team van de week ‘de toekomst’ werd er om 18.50 uur gefloten voor de start van de wedstrijd.
Juventa begon goed, binnen enkele minuten stond het team van Ruben Burchartz op een 3-0 voorsprong. Revival kwam nog terug tot 3-2, maar Juventa liet hierna zien dat er niets te halen viel in Hardenberg. Na een reeks van 9 doelpunten, stond het na een kwartier spelen 12-2 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Juventa speelde goed en geconcentreerd, waardoor een monsterscore in de maak leek. In de eerste helft konden de geel-zwarten de score nog verder uitbreiden naar 18-5 bij rust.

Het niveau van de eerste helft kon Juventa echter niet vasthouden. Waar de 1e helft de doelpunten als rijpe appelen vielen, vielen de doelpunten in de 2e helft moeizaam. Het team van Ruben Burchartz kwam nog wel op 20-5, maar hierna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Juventa won wel met 23-12, maar moet met name de eerste helft meenemen in de voorbereiding naar de belangrijke wedstrijd van volgende week tegen Sparta Nijkerk. Wint het team van Ruben Burchartz dan speelt het zich knap veilig in het debuutjaar in de 1e klasse. U Bent van harte welkom om 20.00 uur in sporthal Watergoor in Nijkerk.

Het 2e team van de selectie van Juventa verloor van Revival 2. Na een moeizame wedstrijd verloor het team van Eric Ronitz met 11-15. Hierdoor vestigt Juventa 2 zich in de middenmoot van de reserve 3e klasse G. Zaterdag mag het team zich revancheren tegen NKC’51 4.

199 keer gelezen

Bas Huisinga

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.