Juventa laat kans op handhaven liggen en verliest van Sparta Nijkerk.

Juventa laat kans op handhaven liggen en verliest van Sparta Nijkerk.

Juventa laat kans op handhaven liggen en verliest van Sparta Nijkerk.

Zaterdag 9 januari stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de belangrijke wedstrijd in Nijkerk tegen Sparta op het programma. Vooraf was de taak voor het team van Ruben Burchartz duidelijk, bij winst wist het zich officieel te handhaven in de 1e klasse D. Bij verlies zijn er voor Sparta Nijkerk nog mogelijkheden om de 6e plaats van de Hardenbergers af te pakken.

Om 20.00 uur floot scheidsrechter Dhr. Oostveen onder sfeervolle omstandigheden in voor de wedstrijd. Vanaf het begin was duidelijk dat het voor Sparta de laatste strohalm was, het speelde scherp en werkte hard voor een goed resultaat. In eerste instantie kon Juventa niet mee, het liet zich aftroeven en binnen enkele minuten stond het met 3-0 achter. Juventa liep achter de feiten aan, maar leek via 4-2 toch terug te komen. Echter was Sparta in deze fase scherper en liep uit naar 7-2. Juventa leek wakker geschrokken, verdedigend kregen de geel-zwarten het beter onder controle en kon zodoende terug komen tot 7-6 en later zelfs 11-11, 5 minuten voor rust. Waar het leek dat Juventa door kon drukken en met een voorsprong rust in te gaan, was het Sparta wat zich herpakte en door 2 doelpunten vlak voor rust uitliep naar 13-11.

Ondanks dat de doelpunten in de 2e helft moeilijker vielen, was er een beter Juventa te zien. Sparta vergrootte de voorsprong nog naar 14-11, maar onder aanvoering van de goed spelende aanvoerder Peter Tigelaar kwam Juventa terug naar 15-15 en zelfs voor op 16-18 met nog 10 minuten te spelen. Echter waar Juventa meerdere aanvallen kreeg om de voorsprong verder te vergroten, wist Sparta zich te herpakken en terug te komen in de wedstrijd. Door 3 doelpunten achtereen kwam de thuisploeg voor op 19-18. Juventa kwam nog op 19-19 en een bloedstollend spannende slotfase volgde. Sparta maakte 20-19 en de Hardenbergers gingen in de achtervolging. Meerdere aanvallen, met meerdere kansen bleken niet genoeg om de gelijkmaker te maken. Ook Sparta scoorde niet meer, waardoor er een 20-19 eindstand op het scorebord te lezen was.

Een bittere pil voor het team van Ruben Burchartz. Het speelde ondermaats en ondanks dat hebben de geel-zwarten kansen gehad om de winst binnen te slepen. Door dit verlies is Juventa nog niet veilig. Het moet hopen dat Sparta niet stunt tegen topploegen NKC’51 en Synergo, beter is echter om zelf punten te pakken tegen aankomende tegenstanders, Synergo, Spirit of NKC’51. Een spannend slot volgt in de 1e klasse D.

Het 2e team van de selectie van Juventa deed betere zaken. Na een zwak begin en een 7-1 achterstand won het team van Eric Rönitz met 12-15. Door deze overwinning is Juventa 2 officieel veilig.

177 keer gelezen

Bas Huisinga

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.