Juventa geeft in slotfase winst uit handen

Juventa geeft in slotfase winst uit handen


Juventa geeft in slotfase winst uit handen

Zaterdag 2 februari 2019 stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de belangrijke wedstrijd tegen Noviomagum uit Nijmegen op het programma. De teams kwamen elkaar dit seizoen al 2 keer eerder tegen, beide keren won Juventa na een spannende strijd. Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn blijkt ook uit de ranglijst, waarin de teams allebei 6 punten hadden uit 3 wedstrijden. De winnaar zou afstand doen van de degradatie-plaatsen, de verliezer moet de strijd tegen degradatie aangaan.

Om 18.00 uur floot scheidsrechter Dhr. Schut in voor de start van een spannende strijd. Juventa kwam goed uit de startblokken, aangemoedigd door de F1 die team van de week was, kwam het team van Ruben Burchartz op een 3-0 voorsprong. Echter kwamen de gasten uit Nijmegen goed terug, via 4-2 werd het weer gelijk op 4-4 en ontstond een spannende strijd, waarbij om en om gescoord werd tot 8-7. Juventa speelde deze fase goed en kon zodoende vlak voor rust uitlopen naar 11-9 en door een schot van de boomlange Hielke Tigelaar vlak voor rust zelfs met 3 punten verschil gaan rusten, 12-9.

De start van de 2e helft verliep aan Juventa-zijde niet zoals verwacht. De aanvallen waren goed, maar waar het in het laatste deel van de 1e helft ook goed afrondde, hadden de Hardnbergers geen geluk met de afronding. Waar Juventa kansen had om uit te lopen, wist Noviomagum dichterbij te komen tot 13-12. Hierna begon het beter te draaien bij de geel-zwarten, het liep via 17-14 uit naar 20-15 met nog 9 minuten te spelen. Juventa leek de wedstrijd te kunnen uitspelen, maar niets bleek minder waar. Noviomagum maakte al snel de 20-16 en begon weer geloof te krijgen in een goede afloop. Dat geloof ebte bij Juventa weg. Het had veel ‘1-schots aanvallen’ en bij Noviomagum viel in deze fase alles. Hierdoor kwamen de gasten terug tot 20-20 en wist zelfs voor te komen op 20-21. Na een time-out leek Juventa zich te herpakken, Wilco Hennink maakte de 21-21 en toen Lianne Hutten de 22-21 binnen schoot leek het toch nog goed te komen bij Juventa. Noviomagum maakte echter in de daaropvolgende aanval de 22-22 met nog 2 minuten op de klok. Juventa verloor aanvallend de bal maar leek het verdedigend op orde te hebben, de schotklok  tikte weg en met nog enkele seconden op de schotklok gooide de schutter van Noviomagum in een wanhooppoging vanaf de zijlijn de bal met 1 hand door de korf. Juventa kreeg nog de kans om de gelijkmaker te maken, maar bal viel niet meer. Eindstand 22-23.

Een zeer bittere pil voor het team van Ruben Burchartz. Die meer verdient had in een wedstrijd waar het de gehele wedstrijd beter was, op de laatste 10 minuten na. Voor Juventa is het zaak om de ruggen te rechten, want volgende week wacht het bekende Rigtersbleek in Enschede.

 

Het 2e team van de selectie van Juventa deed goede zaken door overtuigend te winnen van KVZ 3. Het sterk spelende team van Erik Rönitz won met 24-11 en staat zodoende stevig in de middenmoot van de reserve 3e klasse G. Volgende week mag Juventa het opnemen tegen Devinco 2 uit Deventer.

266 keer gelezen

Bas Huisinga

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.