Juventa verliest eerste thuiswedstrijd van kampioenskandidaat Rigtersbleek


Juventa verliest eerste thuiswedstrijd van kampioenskandidaat Rigtersbleek

Zaterdag 1 december stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de eerste thuis wedstrijd van het zaalseizoen 2018/2019 op het programma. In de prachtig vernieuwde sporthal de Beek stond er na jarenlange afwezigheid in de 1e klasse weer een 1e klasse zaalwedstrijd in Hardenberg op het programma. In veel aspecten waren er nieuwe dingen voor het trouwe publiek van Juventa. Zo word er gespeeld met schotklok, jurytafel en is er een nieuwe spectaculaire opening van de wedstrijd!

Nadat de spelers, trainers, scheidsrechter, jurytafel en team van de week de F2 waren voorgesteld, mocht scheidsrechter Jonkers in een  goed gevulde sporthal influiten voor de start van de wedstrijd. Juventa begon niet goed en wist pas na 7 minuten tot scoren te komen, hierdoor keek het tot die tijd tegen een 0-3 achterstand aan. Nadat Wilco Hennink de 1-3 maakte, kon het team van Ruben Burchartz terug komen in de wedstrijd. Het kwam terug tot 3-3, waarna de wedstrijd gelijk opging. In een spannende en mooie pot korfbal werd er om en om gescoord tot 7-7, hierna leek Rigtersbleek uit te lopen naar 7-9, maar door 2 doelpunten van de goed spelende Lianne Hutten werd het toch weer gelijk, 9-9. Vlak voor rust liep Rigtersbleek weer uit naar 2 verschil, maar weer kwam Juventa terug. Het had zelfs de kans om met een gelijk spel de rust in te gaan, maar waar de strafworp op de gelijkmaker gemist werd, viel er nog wel een doelpunt aan de andere zijde. Hierdoor werd er gerust met 10-12.

In de 2e helft eenzelfde beeld als in de eerste, 2 teams die wilde korfballen en elkaar in evenwicht hielden. Toch bleek Rigtersbleek het betere spel te hebben. Zodoende liepen de gasten uit Enschede uit naar 11-15 en had Juventa moeite om de kwaliteiten van Rigtersbleek plat te leggen. Toch kon het team van Ruben Burchartz met hard werken weer terug komen in de wedstrijd, 10 minuten voor tijd kwamen de geelzwarten onder luid gejuich van het publiek terug tot 17-18. Een spannende slotfase leek er aan te komen, maar niets bleek minder waar. Rigtersbleek zette nog eenmaal aan en door 6 doelpunten achter elkaar liepen de gasten uit naar 17-24 en was de wedstrijd gespeeld. De energie en het geloof was er uit bij Juventa waardoor het uiteindelijk ietwat geflatteerd 18-27 werd.

Juventa kon lang stand houden tegen titelkandidaat Rigtersbleek en met die gedachte moet het zich gaan klaarmaken voor de wedstrijd van volgende week. Dan mag het op bezoek bij Revival in de veluwehal in Barneveld. Aanvang 18.30 uur, u bent van harte welkom!

Het 2e team van de selectie van Juventa, won in een zeer goede pot van Devinco 2. Waar het team van Erik Ronitz vorig jaar nog zeer dik verloor van dit team, won het ditmaal zeer knap met 16-14. Door deze overwinning staat Juventa 2 op een gedeelde 1e plek in de reserve 3e klasse G. Volgende week mag Juventa 2 ook op bezoek bij Revival.

327 keer gelezen

Geef een reactie