Juventa verliest ‘streekderby’ van NKC’51

Juventa verliest ‘streekderby’ van NKC’51

Zaterdag 27 oktober 2018 stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de ‘streekderby’ tegen NKC’51 uit Nijverdal op het programma. In de eerste wedstrijd van dit seizoen verloor het team van Ruben Burchartz nipt van de koploper uit Nijverdal. Dus het beloofde ook deze keer een spannende strijd te worden.

Onder toeziend oog van veel publiek floot scheidsrechter Dhr. van der Veen om 15.30 uur in voor de wedstrijd. Al gauw bleek dat de doelpunten schaars waren vandaag. Verdedigend hadden beide teams de zaken goed op orde, de spitsen werden uitgeschakeld en daardoor viel het eerste doelpunt pas na 8 minuten spelen. Helaas voor de Geel-zwarten viel dit doelpunt aan Nijverdalse zijde, gelijk gevolgd door de 0-2 vanaf de strafworpstip. Het 2e aanvalsvak van Juventa wist de korf makkelijker te vinden en kon zodoende de stand weer gelijk trekken tot 2-2. Op deze manier verliep de gehele eerste helft. De doelpunten werden tot 2 minuten voor tijd gemaakt in 1 vak, NKC’51 kwam op 2-4, Juventa terug tot 4-4 en NKC’51 liep weer uit tot 4-6. Via 5-6, zorgde NKC’51 vlak voor rust dat het met een 5-7 voorsprong de rust inging.

Waar Juventa in de eerste helft steeds in staat was om het gat van 2 doelpunten recht te zetten. Lukte dit in het begin van de 2e helft niet. NKC’51 liep in korte tijd uit naar 5-9, waarna er tot 8-11 om en om gescoord werd. Hierna volgde wederom een lange periode zonder doelpunten. Via wissels werden geprobeerd om een doelpunt te forceren aan Juventa-zijde. Maar in plaats van dichterbij komen, maakte NKC’51 de 8-12 en net voor tijd de 8-13. Juventa mocht vanaf de strafworpstip nog de 9-13 op het scorebord, waarna scheidsrechter van der Veen affloot voor de wedstrijd.

Door deze uitslag gaat Juventa met een gedeelde 6e plaats het zaalseizoen in.

Het 2e team van de selectie van Juventa bewees zichzelf een slechte dienst door net te verliezen van concurrent ZKC’19 3. Het team van Erik Rönitz kwam sterk terug maar verloor nipt met 13-14. Na het zaalseizoen is er echter nog alles mogelijk in de strijd om het kampioenschap.

De selectie van Juventa heeft nu een week rust, waarna het op maandag 5 november start met de voorbereidingen op het zaalseizoen. Op 10 november zal er een oefenwedstrijd worden gespeeld tegen het nationale team van Oekraïne. Zaterdag 17 november zal erg geoefend worden tegen ZKC’19, waarna Zaterdag 24 november de competitie zal starten, in onze eigen vertrouwde sporthal de Beek en dit jaar voor het eerst met Schotklok!

168 keer gelezen

Geef een reactie