Juventa doet zichzelf te kort op bezoek bij Rigtersbleek

Juventa doet zichzelf te kort op bezoek bij Rigtersbleek


Juventa doet zichzelf te kort op bezoek bij Rigtersbleek

Zaterdag 6 oktober mochten de Hardenbergse korfballers van Juventa in Enschede op bezoek bij Rigtersbleek uit Enschede. Nadat er vorig week knap een punt werd behaald tegen kampioensfavoriet ODIK reisde het team van Ruben Burchartz vol vertrouwen af naar Enschede.

Om 15.30 uur floot scheidsrechter Metz uit Hoevelaken onder een mooi najaarszonnetje in voor de wedstrijd. Nadat Juventa na de eerste aanval gelijk op een achterstand kwam, wist het na 5 minuten spelen een 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Hierna liep het stroef bij de Hardenbergers. Verdedigend had Juventa in deze fase geen grip op Rigtersbleek en aanvallend kon het ook geen potten breken. Zodoende liep Rigtersbleek via 4-2 uit naar 7-4. Vanaf dat moment (10 minuten voor het rustsignaal) begon Juventa beter te spelen. Het wist de aanvallende speerpunten aan Rigtersbleek-zijde aan banden te leggen en begon zelf beter aan te vallen. Hierdoor kwamen de Hardenbergers terug tot 7-7, waarna scheidsrechter Metz affloot voor de rust.

In de 2e helft begon Juventa zoals het de eerste helft eindigde, het liet goede aanvallen zien, alleen de afwerking was niet voldoende. Toch kon het uitlopen tot 7-9. De goede lijn van het eerste gedeelte van de 2e helft kon Juventa niet doorzetten, het kreeg goede kansen, maar wederom was de afwerking niet goed genoeg. Zodoende scoorde Rigtersbleek viermaal achter elkaar en liep uit naar 11-9. De doelpunten bleven schaars in de 2e helft, toch kon Juventa terugkomen tot 12-11 en had het meerdere kansen om gelijk te komen. Deze gelijkmaker bleef echter uit en toen RIgtersbleek de 13-11 maakte leek het moeilijk te worden voor de Hardenbergers. Vijf minuten voor het eindsignaal werd de 13-12 gemaakt en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Juventa kreeg voldoende kansen op de gelijkmaker, maar ook Rigtersbleek kreeg veel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar een doelpunt viel er niet meer. Eindstand 13-12.

Een onnodig verlies voor het team van Ruben Burchartz. Door het verlies blijft Juventa op 3 punten hangen en staat hierdoor 7e op de ranglijst. Volgende week komt hekkensluiter KVZ op bezoek in Hardenberg. Voor Juventa een zeer belangrijke wedstrijd om afstand te houden op de laatste plaats. KVZ zal gebrand zijn om te winnen. Het kan dus een erg mooie pot korfbal gaan worden. U bent van harte welkom om 15.30 uur  op sportpark de Kruserbrink.

Juventa 2 deed zeer goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Het team van Trainer/Coach Erik Rönitz  won van koploper DOW/Wez Handich met 16-17. Door deze overwinning staat Juventa 2 gedeeld bovenaan met DOW/Wez Handich.  Zaterdag aanstaande komt TFS 2 op bezoek. Om 14.00 uur op sportpark de Kruserbrink.

238 keer gelezen

Bas Huisinga

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.