Juventa pakt zwaarbevochten punt tegen titelfavoriet Odik

Juventa pakt zwaarbevochten punt tegen titelfavoriet Odik


Juventa pakt zwaarbevochten punt tegen titelfavoriet Odik

Zaterdag 29 september het eerste team van de Hardenbergse korfbalverenging Juventa het op eigen sportpark de Kruserbrink opnemen tegen titelfavoriet Odik uit Barneveld. Het bezoekende team uit Barneveld speelde vorige week tegen NKC’51 voor het eerst gelijk na 30 competitie-overwinningen, hierdoor is Odik de gedoodverfde titelkandidaat in de 1e klasse D.

Juventa trad aan met Interim-coach Dick Schipper die de afwezige Ruben Burchartz verving. Coach Schipper zag Juventa moeizaam beginnen, het kwam 0-1 achter, vanaf de strafworpstip kon het 1-1 worden, echter werd dit buitenkansje gemist. In plaats van een gelijk te komen, liepen de gasten uit Barneveld uit naar 0-3. Juventa leek eindelijk los te komen door de 1-3 te maken, maar de geel-zwarten hadden het in één vak aanvallend moeilijk in de eerste helft. Via 1-5 liep Odik uit naar 3-7, waarna er tot de rust om en om werd gescoord, ruststand 6-9.

Waar er in de afgelopen wedstrijden ook goed werd gestart in de 2e helft was dit nu ook weer het geval. Odik kwam nog wel op 6-10, maar door 4 doelpunten op een rij was Juventa weer helemaal in de wedstrijd, 10-10. Het team van interim-coach Schipper kon het gelijkspel helaas niet vasthouden, Odik zette aan en kwam hierdoor op een voorsprong van 11-14 en later zelfs 13-16 met nog 5 minuten te spelen. Het doek leek gevallen voor Juventa, maar de Hardenbergers bleven knokken om nog een goed resultaat uit het vuur te slepen. Het werd 14-16 en het publiek ging nog eenmaal achter de ploeg staan. Toen het 3 minuten voor tijd ook 15-16 werd, roken de geel-zwarten bloed. Interim-Coach Schipper nam een time-out en dit bleek een zeer goede zet. In de aanval hierna werd de 16-16 gemaakt met nog 2 minuten op de klok. In een rommelige slotfase kregen beide teams kansen om de overwinning naar zich toe te trekken, maar aan beide zijde werd gefaald. Op 16-16 floot scheidsrechter Visscher af.

Door dit gelijke spel staat Juventa op een 6e plaats op de ranglijst. Aankomende zaterdag mogen de Hardenbergers op bezoek bij Rigtersbleek in Enschede, die 7e staat. Een belangrijke wedstrijd dus voor Juventa! Aanvang 15.30 uur.

Juventa 2 wist wederom te winnen. Het team van Erik Rönitz won haar 3e wedstrijd op een rij en staat door deze goede resultaten op een 2e plaats in de reserve 3e klasse A. Zaterdag mogen ze op bezoek bij koploper DOW/Wez Handich. In het Frieze Eastermar word er om 14.10uur ingefloten.

284 keer gelezen

Bas Huisinga

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.