Kampioen na prachtige Juventa-dag!!


Zaterdag 3 februari 2018 kan de geschiedenisboeken in voor de Hardenbergse korfballers van Juventa. Op deze dag werd in een bomvolle sporthal Bargeres in Emmen het kampioenschap in de 2e Klasse D binnengehaald! De promotie naar de 1e klasse is een feit!

Alles klopte: bussen vol supporters, allemaal in het geel-zwart uitgedost, toeters, trommels en een prachtig affiche! EKC2000 moest winnen om degradatie te ontlopen, er zat dus veel spanning op de wedstrijd. De vele supporters zagen om 20.15 uur scheidsrechter Zantingh influiten voor start van een spannende pot korfbal. Dat er spanning op zat was te zien in de eerste minuten van de wedstrijd, er werd veel geschoten aan Juventa-zijde, maar gescoord werd er moeizaam. Doordat Juventa het verdedigend goed op orde had, kwam het wel op voorsprong. Topscoorder Wilco Hennink zorgde met 2 doelpunten voor 0-2, waarna Maaike Smits (die tegen haar oude club speelde) de 0-3 mocht aantekenen. Door deze ruime voorsprong leek Juventa een makkelijke avond te krijgen, maar EKC kwam terug, tot 2-3. Hierna liet het team van trainer/coach Michel Zink zien waarom het de terechte koploper was, via wederom Wilco Hennink, Lianne Hutten en aanvoerder Bas Huisinga liep Juventa uit naar 2-6. Toch kon Juventa de voorsprong niet vasthouden, er werd niet met scherp geschoten en zodoende kon EKC2000 terug komen in de wedstrijd. Via 3-7 en 6-8 beide door de goed spelende Manon Snippe, kwam EKC2000 terug tot 8-8 en konden de Emmenaren net voor rust zelfs de voorsprong pakken. Zodoende werd er met een teleurstellende 9-8 gerust.

De 2e helft eenzelfde beeld als in de 1e, een wedstrijd die meer spannend was dan goed. Na een goede doorbraakactie werd er een overtreding gemaakt op Peter Tigelaar, waarna Wilco Hennink vanaf de strafworpstip de 9-9 maakte. Toen Bas Huisinga de 9-10 maakte zat Juventa weer aan de goede kant van de score. Maar EKC2000 gaf zich niet gewonnen, het kwam terug en met nog een kwartier te spelen kwam het zelfs op 14-12 voorsprong. Supporters van Juventa leken radeloos, het zal toch niet mis gaan in zo’n mooie ambiance? Ze gingen nogmaals volle bak achter de geel-zwarten staan en dit leek z’n positieve weerslag op de ploeg. Door 2 doelpunten van Hielke Tigelaar kwam Juventa weer gelijk en toen zijn broer Peter Tigelaar de 14-15 maakte, ging het Hardenbergse publiek helemaal los. Toch bleef het spannend, EKC2000 maakte gelijk de 15-15, Juventa kon reageren door via Bas Huisinga de 15-16 te maken. Jenine Lenters die wederom reboundend alles had en zeer goed verdedigde kon niet voorkomen dat haar goed spelende tegenstander 16-16 maakte met nog 5 minuten op de klok. Het kon alle kanten op, maar onder aanvoering van het geel-zwarte legioen kon Juventa eindelijk de wedstrijd naar zich toe trekken. Twee doelpunten van Wilco Hennink zorgde voor 16-18 en het gewenste gaatje, toen Hielke Tigelaar en Lianne Hutten de 16-19 en 16-20 aantekenden kon het feest echt los! Confetti-kanonnen werden afgeschoten en spelers en supporters vielen elkaar van blijdschap in elkaars armen! Juventa Kampioen!! Overal werd gezongen, gesprongen en gefeest! Wat na de busreis naar Hardenberg in de kantine tot in de late (of vroege) uurtjes werd volgehouden!

 

 

770 keer gelezen

One thought on “Kampioen na prachtige Juventa-dag!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *