KorfbalmasterZ verplicht voor alle spelende Senioren

KorfbalmasterZ verplicht voor alle spelende Senioren

Begin vorig seizoen is KorfbalmasterZ door het KNKV in het leven geroepen. Dit is een spelregeltoets die inmiddels door een enkeling van kv Juventa met goed gevolg is gemaakt. Het KNKV heeft bij de introductie aangegeven dat deze test in de loop van de tijd wellicht verplicht zou gaan worden. Onlangs heb ik een bericht van de bond gehad waarin aangegeven werd dat KorfbalmasterZ vanaf 1 september 2018 verplicht wordt voor alle spelende Senioren.

Echte korfballers beheersen de regels

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen. Met dat doel trekken alle sportbonden samen op. Een heel belangrijk middel daarbij is het vergroten van spelregelkennis onder sporters.

KorfbalmasterZ = uitstekende spelkennis

Je leert op een leuke én handige manier de spelregels beter begrijpen. Zo weet je precies hoe je ze moet toepassen tijdens je wedstrijd. Je snapt de beslissingen van de scheidsrechter beter. En vooral: hoe beter jij de regels snapt, hoe groter je kans op winst!

Ook als je geen jeugdspeler bent, kun je natuurlijk je voordeel doen met de kennis op deze site.

Wat kan je vinden op de www.korfbalmasterZ.nl site?

Je vindt alles wat je nodig hebt om snel je spelregelbewijs te halen:

  • alle spelregels van korfbal in heldere taal
  • herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken
  • uitleg over de 20 lastigste spelsituaties
  • oefentoetsen met videobeelden, die je kunt maken zoveel als je wilt.

Bestuurders en trainers/coaches vinden bovendien extra informatie, tools en ander materiaal om hun korfballers net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs.

Om nu al  KorfbalmasterZ mee te kunnen doen moet je een inlogcode hebben. Deze inlogcode kan ik voor je aanmaken indien jou mailadres bekent is bij KV Juventa. Wil je eerder aan de KorfbalmasterZ beginnen, geef jezelf dan op per mail bij Theo Stad  scheidsrechter@juventa-hardenberg.nl

1590 keer gelezen

Theo Stad

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.