Juventa hard onderuit in Nijverdal

 

Juventa hard onderuit in Nijverdal

Zaterdag 14 april 2018 stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de streekderby tegen NKC’51 op het programma. De club waar Juventa-coach Michel Zink vandaan komt was afgelopen jaar al 2 keer eerder de tegenstander van Juventa. Zowel in de competitiewedstrijd als in de oefenwedstrijd waren de Nijverdallers te sterk. Toch gingen de Hardenbergers vol goede moed naar Nijverdal, het heeft dit jaar een goede stap vooruit gezet qua niveau en de punten zijn hard nodig in de strijd tegen degradatie.
Onder ideale weersomstandigheden floot scheidsrechter Dhr. Beumer om 15.30uur in voor de start van de wedstrijd. Juventa begon moeizaam aan de wedstrijd, het had moeite met de verdedigende druk die NKC’51 gaf en had hierdoor voor ‘1-schots’-aanvallen. Hierdoor keek het team van Michel Zink na 10 minuten spelen tegen een 5-2 achterstand aan. Juventa kon nog terug komen door vanaf de strafworpstip de 5-3 te maken, maar NKC’51 liep nog verder uit tot 8-3. Hierna begon het beter te draaien bij de Hardenbergers, verdedigend hadden ze de zaakjes beter op orde en aanvallend leken de geel-zwarten ook beter in de wedstrijd te komen. Hierdoor stond het na 30 minuten spelen 10-6 en leek het weer een wedstrijd te gaan worden. De Nijverdallers dachten hier echter anders over en maakte de 11-6, waarna Manon Snippe de ruststand mocht aantekenen 11-7.

Vol goede moed begon Juventa aan de 2e helft, waarin ze hoopte de achterstand te verkleinen. Niets bleek minder waar, het spel van de Hardenbergers was zeer matig en maarliefst 20 minuten werd er nier gescoord aan Hardenbergse zijde. Aangezien NKC’51 wel bleef scoren, konden de Nijverdallers uitlopen naar 19-7 en was de wedstrijd tot teleurstelling aan Hardenbergse zijde al vroeg in de 2e helft gespeeld. NKC’51 was velen malen beter en speelde de wedstrijd volwassen uit. Uiteindelijk won het zeer terecht met 26-13.

Ondanks dat NKC’51 hoger op de ranglijst staat dan Juventa, was de manier van verlies een grote teleurstelling voor de Hardenbergers. Aankomende weken moet de rug gerecht worden om punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Maarliefst driemaal achtereen speelt Juventa thuis op sportpark ‘de Kruserbrink’. Aankomende zaterdag mag het aantreden tegen Telstar uit Hoevelaken. De wedstrijd start om 15.30 uur, u bent van harte welkom!
Het 2e team van de selectie van Juventa mocht in Deventer aantreden tegen Devinco 3. In een spannende wedstrijd won het met 11-12 en zodoende schaart het team van Erik Sikkenga zich in de middenmoot van de reserve 3e klasse G. Zaterdag mag ‘Juventa 2’ op sportpark de Kruserbrink aantreden tegen RHEKO 3, aanvang 14.00 uur!

107 keer gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *