Kampioenschap komt dichterbij na weer winst voor Juventa!

Zaterdag 20 januari stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de krachtmeting met Woudenberg op het programma. Juventa staat zonder puntverlies bovenaan, terwijl Woudenberg in de middenmoot verkeerd. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen bleef het lang spannend maar kon Juventa uiteindelijk winnen met 20-25.

Na het voorstellen van beide teams en ‘team van de Week’ de E1, floot scheidsrechter Eggink in voor de start van de wedstrijd. Juventa begon sterk aan de wedstrijd, via aanvoerder Bas Huisinga kwam het op 1-0 voorsprong en nadat Woudenberg de stand weer gelijk trok, konden de Hardenbergers via Wilco Hennink (2) en Bas Huisinga (2) uitlopen naar 5-1. Hierna werd het spel minder bij Juventa, ondanks dat er veel lange aanvallen, met veel (goede) kansen werden veroorzaakt, werd er niet gescoord. De Hardenbergers mistte de scherpte aanvallend, maar hadden gelukkig de zaakjes verdedigend goed op orde, waardoor het Woudenberg ook van de score hield. Hierdoor ving er een lange periode met weinig doelpunten aan. Woudenberg maakte 5-2, waarna Wilco Hennink vanaf de strafworpstip voor 6-2 tekende. Nadat Woudenberg dichterbij kwam door de 6-3 te scoren, floot scheidsrechter Eggink voor de rust.

Trainer/Coach Michel Zink had in de rust duidelijk de zaakjes op scherp gezet, want Juventa vloog de 2e helft uit de startblokken. In korte tijd vergrootte Juventa de marge tot 10-3 en leek het verder een makkelijke avond te worden voor de geel-zwarten. Niets bleek minder waar, wederom brak er een fase aan waarin Juventa moeite had om de korf te vinden. Hierdoor konden de bezoekers uit Woudenberg terugkomen tot 11-7. Gelukkig waren het Manon Snippe en Lianne Hutten die zich herpakte en via 3 afstandsschoten het verschil vergrootte tot 14-7, met nog een kwartier te spelen. De winst is binnen zou je zeggen en misschien is dat ook wel wat er gedacht werd aan Hardenbergse zijde, want wederom brak er een fase aan waarin Juventa niet scoorde. Woudenberg zette nog eens aan en dit leidde tot wederom een terugkomst in de wedstrijd. Na 15-8, scoorde Woudenberg 5 keer achtereen en stond het met nog 4 minuten op de klok 15-13. Op dit moment kon het alle kanten op maar gelukkig was het routinier Lianne Hutten die net als vaker dit seizoen de zeer belangrijke 16-13 binnen knalde via een vrije bal. Toen Bas Huisinga via een doorbraakactie de 17-13 erin gooide was de wedstrijd gespeeld en mocht Juventa opgelucht ademhalen. Wederom werd er gewonnen, waardoor Juventa met 18 punten uit 9 wedstrijden ongeslagen koploper blijft.

Door deze overwinning kan Juventa bij winst volgende week op 3 februari kampioen worden in de uitwedstrijd tegen EKC2000 in Emmen! Maar dan moet er aanstaande zaterdag wel gewonnen worden van Rheko. In de uitwedstrijd werd er ternauwernood gewonnen met 15-14. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden, u bent van harte uitgenodigd aanstaande zaterdag om 18.25 uur in onze mooie sporthal de Beek!
Het 2e team van de selectie van Juventa, verloor helaas weer. Het team van Erik Sikkenga verloor met 12-16 van Woudenberg 2. Door het verlies is Juventa 2 de aansluiting met de kop van de competitie verloren. Aanstaande zaterdag mag Juventa 2 zich revancheren tegen Rheko 2.

401 keer gelezen

One thought on “Kampioenschap komt dichterbij na weer winst voor Juventa!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *